Filterbehuizing

Bent u op zoek naar een goede filterbehuizing voor bijvoorbeeld vloeistoffen? Dan kunt u hiervoor onder meer sanitaire filterhuizen gebruiken. Deze zijn geschikt voor de farmaceutische industrie en voor toepassingen in de voedings- en drankenindustrie. Sanitaire filterhuizen zijn beschikbaar voor zowel filterschijven als voor filterkaarsen. Ze worden geleverd in RVS.

Daarnaast kunt u kiezen voor filterbehuizing in industriële uitvoering. Die filterbehuizing is bij Techno Filter verkrijgbaar in RVS of kunststof uitvoering. Deze industriële filterbehuizing is geschikt voor filterzakken, filterkaarsen en filterschijven. Voor filterkaarsen hebben we filterbehuizing in een enkelvoudige en in een meervoudige uitvoering.

Een breed assortiment kunststof filterhuizen

Dat zijn natuurlijk niet de enige materialen die wij beschikbaar hebben voor het filteren van vloeistoffen en gassen. Wij bieden ook verschillende soorten kunststof filterhuizen. Om te zorgen voor een goede chemische bestendigheid, worden meestal materialen als polypropyleen, polyethyleen en SAN gebruikt. Daarnaast is er het duurdere materiaal PVDF.

Dit materiaal is vooral heel erg geschikt in de semi-conductorindustrie of bij hogere temperaturen. Onze enkelvoudige filterhuizen zijn leverbaar voor een filterkaars met een standaard diameter van 62 tot 69 mm. Daarnaast hebben we een type dat speciaal bedoeld is voor filterkaarsen met een grote diameter, met een bereik van 115 tot 120 mm.

Ook hét adres voor uw nieuwe filterzak

Techno Filter is er trots op een compleet programma aan te bieden, van een gedegen advies tot een goed programma met producten. Dat betekent dat u bij ons niet alleen aan het juiste adres bent voor een goede filterbehuizing, maar ook voor uw nieuwe filterzak. Onze filterzak voor vloeistoffiltratie is verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, van PP tot PET en Pa.

Welk materiaal voor u geschikt is, hangt vooral af van de temperatuur en de benodigde chemische bestendigheid. Mocht het zo zijn dat de standaard materialen niet voldoende zijn voor uw specifieke proces, dan kunnen hiervoor ook andere – wat duurdere – materialen ingezet worden. Veelal gaat het hier om maatwerk; in principe is alles mogelijk bij Techno Filter.

Laat uw filtratieprocessen in kaart brengen door Techno Filter

Voor het echter zover is, kan het zinvol zijn om eerst uw filtratieprocessen volledig in kaart te laten brengen door Techno Filter. Onze ervaring leert dat veel bedrijven nog diverse optimalisatieslagen kunnen maken. Daarom bieden wij een unieke dienst aan in de branche: de Techno Filter FreeScan. Hiermee profiteert u geheel kosteloos van onze kennis en ervaring.

Tijdens deze FreeScan onderzoeken we alle mogelijkheden om uw filtratieproces te optimaliseren. Dankzij onze 30-jarige ervaring in de filterindustrie kunnen we dit proces van start tot finish bekijken en u adviseren over een optimale inzet van uw middelen. Hierin hebben we veel aandacht voor de verhouding tussen potentiële verbeteringen en terugverdientijd.

Neem contact met ons op

Techno Filter: voor filterbehuizing die werkt

Het uitvoeren van de FreeScan is in principe heel eenvoudig, maar het vraagt wel om veel specialistische kennis. En dat is precies wat wij van Techno Filter u bieden. We analyseren uw situatie en kijken naar de opties. Dit is handig op het moment dat u tegen problemen aanloopt, maar kan ook verstandig zijn als preventieve maatregel. Voorkomen is beter dan genezen.

U kunt er bij Techno Filter in ieder geval zeker van zijn dat uw geïnvesteerde tijd en geld altijd maximaal rendement oplevert. Bij ons vindt u de filterbehuizing die werkt, precies de juiste filterzak en alle kennis en ervaring die nodig is om uw filtratieproces te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met Techno Filter en laat u verrassen door de mogelijkheden.