Filterkaarsen

Als specialist in alles op het gebied van microfiltratie, levert Techno Filter volledige filteroplossingen. Filterkaarsen maken daar uiteraard een onlosmakelijk deel van uit. Zo levert Techno Filter onder meer kaarsen voor perslucht en gassen, die gebruikt kunnen worden voor het op effectieve wijze verwijderen van vuildeeltjes, oliedeeltjes, geur en bijvoorbeeld bacteriën.

Voor het filteren van deeltjes uit vloeistoffen kan Techno Filter nominale filterkaarsen of Bèta Ratio 5000-filterkaarsen leveren. De nominale filterkaarsen zijn goedkoper en voldoen aan iets minder strikte eisen. De Bèta Ratio 5000-kaarsen zijn van hoge kwaliteit en worden onder meer gevalideerd met de OSU-F2 ‘modified single pass’-methode. U kunt dus rekenen op kwaliteit.

Ruime keuze aan geschikte kaarsenfilters

Bij Techno Filter kunt u dus terecht voor allerlei soorten kaarsenfilters. Denk bijvoorbeeld aan een filterkaars voor deeltjes, een filterkaars voor bacteriën, filterkaarsen die zijn uitgevoerd in RVS en geschikt is voor vloeistoffen en gassen, maar ook vervangende procesfilters. Deze leveren wij bijvoorbeeld van merken als Donaldson, Millipor, Pall, 3M, Porvair en Graver.

Ons assortiment bestaat ook uit andere vervangende producten, zoals perslucht- en vacuümfilters. Deze leveren we van topmerken als Ultrafilter, Domnick Hunter, Atlas Copco, Walker, enzovoorts. Als u hier meer over wilt weten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden en beste optie voor u.

Voor al uw filterkaarsen, filterhuizen en industriële filters

Techno Filter is niet alleen het adres voor alle filterkaarsen voor uw bedrijf, maar ook voor andere producten, zoals filterhuizen en industriële filterkaarshuizen. Wij beschikken over een zeer uitgebreide lijn filterhuizen en leveren deze in zowel een industriële als een sanitaire uitvoering. Ze zijn ook verkrijgbaar in tal van verschillende, hoogwaardige materialen.

Zo verkopen wij filterhuizen die zijn uitgevoerd in RVS en filterhuizen die zijn uitgevoerd in de kunststoffen polypropyleen, polyethyleen en PVDF. Al onze filterhuizen en kaarsenfilters voldoen aan de Europese regelgeving. Welk filterhuis wij uiteindelijk aan u adviseren, hangt volledig af van uw kwaliteitseisen, toepassing, de categorie en zaken als werkdruk en capaciteit.

Onze gratis scan zal u zeker overtuigen: vraag hem aan!

Weet u niet helemaal zeker of u wel het meest geschikte type filter gebruikt? Of de efficiency binnen uw bedrijf niet groter kan? En of uw filters wel de juiste prijs-kwaliteitsverhouding hebben? Al die zaken en meer onderzoeken wij door middel van de unieke Techno Filter FreeScan. Deze gratis scan is uniek in de filterindustrie en geeft u veel nieuwe inzichten.

Tijdens het uitvoeren van deze scan gaan wij actief op zoek naar kansen om uw filtratieproces te optimaliseren. Onze ervaring is dat deze mogelijkheden er vrijwel altijd zijn. Andere relaties van Techno Filter hebben naar aanleiding van deze scan al verschillende winsten geboekt, bijvoorbeeld in productiecapaciteit en verbetering van de efficiency.

Neem contact met ons op

Techno Filter: uw adres voor goede filterkaarsen

Wij weten dat vloeistoffiltratie om veel meer gaat dan om kennis. Ook ervaring is van groot belang. Meestal zijn er meerdere oplossingen mogelijk en het is onze uitdaging om uit de verschillende opties dan de meest efficiënte te selecteren. Uiteraard letten we hierin ook op een passende prijs-kwaliteitverhouding. Een optimale prijs is in onze industrie toch ook belangrijk.

Om een goed advies te kunnen geven, maken onze filterspecialisten een grondige analyse van het proces waar u mee werkt. Dit gebeurt meestal op locatie en hierin is ook ruimte voor verschillende filtertesten. We voeren onderzoek uit en inventariseren het volledige plaatje en zorgen vervolgens voor een advies dat helemaal op maat is. Mét de juiste filterkaarsen!