Filterzak

Een filter is natuurlijk niet compleet zonder een goede filterzak. Ook daarvoor hoeft u eigenlijk maar één naam te onthouden: Techno Filter. Techno Filter, gevestigd in Uithoorn, is van oudsher een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het oplossen van filtratieproblemen en het verbeteren van bestaande filterprocessen. En daarmee zijn wij ook hét adres voor een goede filterzak.

In 2001 hebben wij onze naam van Adviesbureau Techno gewijzigd naar Techno Filter, omdat we inmiddels allang niet alleen meer advies gaven, maar ook steeds meer filterkaarsen en filterhuizen leverden. Dat doen we nog steeds. Ons assortiment is door de jaren heen nog verder uitgebreid, waardoor u ook voor een goede filterzak bij ons terecht kunt.

Filterkaarshuis industrieel

Filterkaarshuis industrieel

 

Filterhuis sanitair

Filterhuis sanitair

 

Filterzakhuis RVS

Filterzakhuis RVS

 

Filterzakken voor water

De filterzakken die geleverd worden door Techno Filter zijn geschikt voor diverse toepassingen. Zo zijn ze onder meer te gebruiken voor water. Onze filterzakken voor water en andere vloeistof filtratie zijn standaard verkrijgbaar in de materialen polypropyleen (PP), polyester (PET) en nylon (Pa). De fijnheden zijn 1-1800 micron en de lengten zijn 1, 2, 3 en 4.

Het soort materiaal dat het meest geschikt is voor u, hangt uiteraard af van uw toepassing. Wij baseren ons advies hierin onder meer op de temperatuur en de benodigde chemische bestendigheid. Als de bovenstaande materialen niet toereikend zijn voor uw processen, zijn er ook nog wat duurdere alternatieven, zoals Nomex of PTFE. Dit zijn soms ook goede opties.

Nylon filterzak

De nylon filterzak is een van de meest voorkomende typen filterzak. De nylon filterzakken in ons assortiment zijn bijvoorbeeld toe te passen voor polymeren, eetbare oliën, pigmenten, waterbehandeling, gelatine, inkten, pigmenten, kleur- en smaakstoffen, verf, dranken als frisdrank en bier, coatings, harsen, lijm, smeerolie, kaas en oplosmiddelen.

Ook worden ze toegepast in de automobiel- en suikerindustrie en voldoen ze aan de eisen van de FDA en de EC 1935/2004-norm, waardoor ze breed inzetbaar zijn in de voedings- en drankenindustrie. Voor de nylon filterzakken hebben we verschillende soorten filterhuizen beschikbaar. Deze zijn leverbaar in kunststof, maar ook in mooi en strak RVS materiaal.

Sla een enorme verbeteringsslag met onze FreeScan

Techno Filter heeft inmiddels al zo’n 30 jaar ervaring opgebouwd in het vak en deelt die ervaring graag met u. Een mooie manier om dit te doen, is via onze Techno Filter FreeScan. Deze scan kan uitkomst bieden als u bijvoorbeeld technische problemen heeft in uw filtratieproces, als u de efficiency wilt verbeteren of als u te maken hebt met stijgende onderhoudskosten.

Wij kunnen dan de kwetsbaarheid en filters in uw productieproces onderzoeken, kijken of uw filters wel de juiste prijs-kwaliteitverhouding hebben of zelfs preventief onderzoek doen. Problemen voorkomen is immers altijd beter en goedkoper dan ze achteraf oplossen. En het optimaliseren van uw filtratieproces is 100% ons vak. Wij weten waar we over praten.

Neem contact met ons op

Uw filterzak koopt u natuurlijk bij Techno Filter

Zo’n FreeScan hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog: hij levert u juist geld op! De scan zelf voeren wij helemaal gratis uit. In het advies dat daarop volgt zullen we goed kijken naar mogelijkheden waardoor u uw productiecapaciteit kunt verhogen, minder last hebt van productiestilstand en dus efficiënter kunt werken. Ook kijken we naar besparingen.

In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om een optimalisatieslag te maken als het gaat om verbeteringen en de terugverdientijd. Wij brengen dit allemaal voor u in kaart. Uiteraard kunt u voor de aanschaf van geoptimaliseerde producten terecht bij Techno Filter. Hier koopt u uw filterzak, maar ook bijvoorbeeld uw filterhuizen of de filters zelf. Vraag om meer informatie!