Filterzakken

Bent u op zoek naar een goed en betrouwbaar adres voor de aanschaf van uw filterzakken? Dan hoeft u niet verder te kijken. Maak kennis met Techno Filter, dé specialist op het gebied van filterzakken en alle andere zaken die met het filtratieproces te maken hebben. Wij verkopen filterzakken in allerlei poriegrootten, van 1 micron tot maar liefst 800 micron.

Bovendien zijn onze filterzakken gemaakt van verschillende soorten materialen, zodat er altijd een versie is die helemaal past bij uw filtratieproces. Uiteraard leveren wij hiervoor ook altijd de juiste aansluitingen, of het nu gaat om een standaard ‘ring’ of een luxere ‘Sentinel/Polyoc’. Bij Techno Filter kunt u altijd rekenen op een uitstekend product en bijpassend, vakkundig advies.

Koop de handige filterzakken voor water

En zo’n goed advies is belangrijk, want niet alle filterzakken zijn geschikt voor elk doel. Voor water is het bijvoorbeeld belangrijk om filterzakken te hebben die daar precies op aansluiten. Techno Filter verkoopt filterzakken voor vloeistoffiltratie. Daar hoort water uiteraard ook bij. Onze filterzakken zijn leverbaar in verschillende soorten en maten; voor elk gewenst gebruik.

Het soort materiaal dat wij voor al onze zakken adviseren hangt echt af van de toepassing. Wij hebben bijvoorbeeld filterzakken van polyester, polypropyleen en nylon, in verschillende fijnheden en met verschillende lengten. Als er speciale eisen worden gesteld qua hitte- of chemische bestendigheid, zijn de iets duurdere versies van Nomex of PTFE ook goede keuzes.

Techno Filter biedt een breed assortiment filterkaarsen

Naast onze filterzakken voor water, bieden wij ook een breed assortiment filterkaarsen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de filterkaarsen voor deeltjes en de filterkaars voor bacteriën. De filterkaarsen voor deeltjes zijn speciaal geschikt voor het filteren van vloeistoffen. Deze zijn verkrijgbaar in de standaard variant en in de ‘High Flow’-variant.

Om de benodigde filterfijnheid van een deeltjesfilter te bepalen, moet een speciale test worden uitgevoerd. Zodra de filterfijnheid bekend is, kan heel gemakkelijk het bijpassende filter gekozen worden. Die zijn bij ons namelijk onderverdeeld in kwaliteits- of absoluut filters. Een voorbeeld hiervan zijn de Bèta 500 filterkaarsen, die vooral worden gebruikt bij hoogwaardige filtratie.

Profiteer van 30 jaar kennis en ervaring van Techno Filter

Deze filters worden met name ingezet bij het filteren van vloeistoffen waarbij het eindproduct moet voldoen aan hele strenge eisen. Ook worden de Bèta 500 filterkaarsen gebruikt ter bescherming van de duurdere bacteriefilters. Het kiezen van de juiste filterzakken en filterkaarsen lijkt misschien een grote uitdaging, maar dat hoeft het niet te zijn.

Als u namelijk de hulp inschakelt van Techno Filter, dan kunt u erop rekenen dat u profiteert van zo’n 30 jaar kennis en ervaring. Wij adviseren bedrijven al jarenlang over de meest efficiënte uitvoering van hun filtratieprocessen en doen dit ook graag voor u. Daarnaast kunnen we uiteraard alle producten leveren die nodig zijn voor een ultiem voordelig filtratieproces.

Neem contact met ons op

Techno Filter: uw slimme partner voor filterzakken en meer

Techno Filter is eigenlijk uw one-stop-shop voor zakken en voor alles daaromheen. We beginnen met een goed advies, bijvoorbeeld door middel van onze FreeScan. We brengen het hele plaatje voor u in beeld en kijken daarin onder meer naar efficiency, kwaliteit, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, procesvoortgang, onderhoudskosten en gebruiksgemak.

Indien nodig zorgen we zelfs voor filtertesten bij uw bedrijf, uw partners of bij derden. Ook geven we trainingen voor bijvoorbeeld operators en onderhoudspersoneel, zodat zij weten hoe ze filtersystemen en filterkaarsen op de juiste manier kunnen gebruiken. Ook letten we hierin op andere vereisten, zoals aandacht voor HACCP, sterilisatie, desinfectie en hygiëne.