Kaarsenfilters

Voor een ruime keuze aan kaarsenfilters bent u bij Techno Filter aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist in kaarsenfilters voor deeltjes en bacteriën. Onze kaarsenfilters voor deeltjes zijn verkrijgbaar in poriegrootten van 0,5 tot 3000 micron. De kaarsenfilters voor bacteriën zijn zelfs nog fijner; die gaan van 0,04 tot 1,2 micron. Hierdoor filteren ze nog meer.

In ons assortiment vindt u verschillende uitvoeringen; u kunt bij ons terecht voor zowel kaarsenfilters in geplisseerde als in diepte-uitvoering. Daarnaast hebben wij niet slechts één soort kaarsenfilter; kaarsenfilters zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende materialen. De kans dat u bij ons slaagt is dus erg groot. Bovendien krijgt u bij ons sowieso een goed advies op maat.

Kaarsenfilter: werking en meer informatie

Voor u een goede kaarsenfilter kunt bestellen, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten hoe het precies zit met de werking. Met welke werking moet u rekening houden bij het selecteren van een kaarsenfilter? Zijn alle filters wel geschikt voor uw toepassing? Techno Filter vertelt u daar graag meer over. Het is immers van groot belang dat u wel het juiste filter kiest.

Een kaarsenfilter is een filter dat zorgt voor de filtratie van vloeistoffen. Het gaat hier vaak om microfiltratie; filtratie van hele kleine delen. De naam danken de kaarsenfilters aan de langwerpige vorm. Meestal wordt er met een kaarsenfilter van buiten naar binnen gefiltreerd, waardoor de af te vangen deeltjes aan de buitenkant verzameld worden.

Goede filterkaars uitkiezen

Voor een goede filtratie is het ontzettend belangrijk om de juiste filterkaars te kiezen. Zo bieden wij bijvoorbeeld de filterkaars RVS aan. Deze filterkaars is gemaakt van roestvrij staal en is daarmee geschikt voor gebruik met vloeistof-, gas- en stoomtoepassingen. Er zijn zelfs een aantal soorten die geschikt zijn voor culinaire stoom.

Onze RVS filterkaarsen zijn leverbaar in drie typen: gesinterd ‘powder’, mesh en fiber. De laatste twee versies zijn leverbaar in een standaard cilindrische en in een geplisseerde High Flow-uitvoering. Doordat deze uitvoeringen allebei geregenereerd kunnen worden, kunnen ze weer opnieuw ingezet worden voor het filterproces. Dit bespaart weer geld en middelen.

Kies voor specialisten in dit vakgebied

Er zijn veel verschillende goede redenen om te kiezen voor Techno Filter als partner voor al uw kaarsenfilters. Een belangrijke reden is de combinatie van het advies en een aantrekkelijke prijs. Wij kunnen kosteloos uw volledige filtratieproces onder de loep nemen, om te kijken naar mogelijkheden om dit proces te verbeteren en verder te besparen.

Hiervoor hebben wij de speciale Techno Filter Freescan. Dit is uniek in de filterindustrie. Tijdens het uitvoeren van deze scan kijken wij bijvoorbeeld naar hoe kwetsbaar de filters in uw productieproces zijn, of ze wel de juiste prijs-kwaliteitverhouding hebben en wat mogelijke risico’s zijn. Ook kijken we naar verbeteringen en een betere terugverdientijd.

Neem contact met ons op

Techno Filter vertelt meer over kaarsenfilters

De Freescan heeft er inmiddels bij verschillende relaties voor gezorgd dat de productiecapaciteit verhoogd is, er sprake is van aanmerkelijk minder productiestilstand en een hogere efficiëntie. Wij zetten onze ruim 30 jaar ervaring ook graag in voor uw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op om de scan aan te vragen.

U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor het aanvragen van een offerte of meer informatie. Wij zijn hét kenniscentrum op het gebied van proces- en industriële filtratie binnen het gebied van 0,01 en circa 2000 micron. Dankzij onze unieke positionering kunnen wij de perfecte oplossing bieden voor elk filtratieprobleem. Dat doen we goed én heel vakkundig.