Filterzak

Ook voor een goede filterzak hoeft u eigenlijk maar één naam te onthouden: Techno Filter. Techno Filter, gevestigd in Uithoorn, is van oudsher een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het oplossen van filtratieproblemen en het verbeteren van bestaande filterprocessen. En daarmee zijn wij ook hét adres voor een goede filterzak. Naast het geven van advies, leveren wij ook filterhuizen, filter elementen en filterzakken.

Filterzakken voor water

De filterzakken die geleverd worden door Techno Filter zijn geschikt voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld voor water. Onze filterzak voor water en andere vloeistoffen is standaard verkrijgbaar in de materialen polypropyleen (PP), polyester (PET) en nylon (PA). De fijnheden zijn 1-1800 micron en de standaardmaten zijn 1, 2, 3 en 4.

Het soort materiaal dat het meest geschikt is voor u, hangt uiteraard af van uw toepassing. Wij baseren ons advies hierin onder meer op de temperatuur en de benodigde chemische bestendigheid. Als de bovenstaande materialen niet toereikend zijn voor uw processen, zijn er goede alternatieven, zoals Nomex of PTFE. Dit zijn wel duurdere opties.

Nylon filterzak

De nylon filterzak is een van de meest voorkomende typen filterzak. De nylon filterzakken in ons assortiment zijn bijvoorbeeld toe te passen voor polymeren, eetbare oliën, pigmenten, waterbehandeling, gelatine, inkten, pigmenten, kleur- en smaakstoffen, verf, dranken als frisdrank en bier, coatings, harsen, lijm, smeerolie, kaas en oplosmiddelen.

Ook worden ze toegepast in de automobiel- en suikerindustrie en voldoen ze aan de eisen van de FDA en de EC 1935/2004-norm, waardoor ze breed inzetbaar zijn in de voedings- en drankenindustrie. Voor de nylon filterzakken hebben we verschillende soorten filterhuizen beschikbaar. Deze zijn leverbaar in kunststof, maar ook in divers RVS materiaal.

Ervaar het zelf met onze gratis FreeScan!

Bent u benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Dan bieden we u graag de gratis Techno Filter FreeScan aan. Deze scan is volledig gericht op het optimaliseren van uw processen en het verbeteren van de efficiency.

Wij zetten onze 30-jarige ervaring hier graag voor in, of u nu daadwerkelijk problemen hebt, of deze wilt voorkomen. Ook kunnen we via de scan achterhalen of uw filters wel optimaal presteren, zowel in gebruiksduur als in gebruikskosten. Onze ervaring leert dat hierin vaak nog veel winst te behalen is.

Techno Filter: dé specialist voor uw filterzak

Techno Filter helpt u graag met het vinden van oplossingen die uw filterkosten omlaag kunnen brengen, en de kwaliteit van uw product omhoog. Dit heeft bij andere relaties onder meer geleid tot de verhoging van de productiecapaciteit, veel minder productiestilstand en een verbetering van de efficiency.

Als u meer wilt weten over onze diensten en producten, direct uw filterzak wilt bestellen of een aanvraag wilt doen voor een FreeScan, dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar per telefoon via 0297 – 524 131, per email via info@technofilter.nl, of via het contactformulier op onze website.